New Arts Apeldoorn

New arts ApeldoornNew Arts Apeldoorn, onderdeel van GIGANT, markant in cultuur. New Arts Apeldoorn is het platform voor jonge, creatieve, kunstzinnige kunstenmakers.

New Arts is ontstaan om de HipHop scène in Apeldoorn te ondersteunen. Tegenwoordig is New Arts bedoeld voor alle jonge cultuurtalenten in Apeldoorn die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. New Arts beschikt over een breed netwerk van cultuurcoaches binnen alle kunstdisciplines en kan je op weg helpen naar geschikte oefenruimtes of een podium.

New Arts Apeldoorn is organisator van Street Art Apeldoorn. Een festival dat verschillende kunstdisciplines met elkaar verbindt, vernieuwende presentatievormen toont aan het publiek en altijd een podium heeft voor jong talent.

New Arts verzorgt veel cultuuraanbod binnen het Voortgezet onderwijs, zoals workshops rap, beatcreating, breakdance, graffiti, spoken word en fashion/lifestyle.

Meer informatie: newartsapeldoorn@gmail.com of www.newartsapeldoorn.nl

Museum voor de KOR

Logo Museum voor KOR
Het Museum voor KOR brengt Kunst in de Openbare Ruimte op ludieke wijze onder de aandacht. Apeldoorn is even rijk aan groen als aan kunst. Ruim 130 kunstwerken liggen, hangen en staan verspreid over heel Apeldoorn, waarvan de meeste onopgemerkt worden voorbijgelopen, -gefietst of -gereden. Omdat kunst alleen lijkt te worden gewaardeerd als deze wordt geëxposeerd in een museum, besloot een groep creatieve jonge ondernemers een museum te bouwen van Apeldoorn. Zoals het een echt museum betaamt, heeft het Museum voor KOR huisregels, een museumshop, restaurants, honderden zalen en uiteraard: tentoonstellingen.

Een van die tentoonstellingen kun je bezoeken tijdens het Street Art Festival. Helemaal in de stijl van het festival worden deze dag bezoekers rondgeleid door rappende rondleiders. Dit jaar worden zij sfeervol begeleid door een violist en nemen ze je mee langs diverse en interssante straatkunst en vertellen al rappend alles over de street art en de kunstenaar. Beleef het mee, want dit wil je niet missen!

Meer informatie: www.museumvoorkor.nl

Come Correct Dance Academy (CCDA)

CCDA_logo

De Come Correct Dance Academy is opgericht in het jaar 2011 en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te leren breakdancen. Wij vinden het belangrijk dat de toekomstige generaties net zoveel plezier kunnen beleven aan breakdancen als wij hebben beleefd. Om die doelstelling te behalen geven wij wekelijks breakdance lessen op verschillende plekken in Apeldoorn.
Tijdens StreetArt Apeldoorn organiseert de Come Correct Dance Academy de dance battles op het Marktplein.

Meer weten over de Come Correct Dance Academy kijk dan op www.come-correct.nl/academy

Sponsoren