Museum voor KOR

Op zondag 1 juli 2018 geeft het Museum voor KOR meerdere rondleidingen langs de straatkunst op en rondom het Marktplein. Je kan er dagelijks langs lopen of fietsen, de kunstwerken kunnen je soms zomaar ontgaan. Bij Street Art Apeldoorn krijg je een korte tour langs deze kunstwerken, die sfeervol, poëtisch worden uitgelegd door  rappende rondleiders, begeleid door een violist. Laat je verrassen door de kunst en deze performance en meld je op de dag aan bij de tent van het museum voor KOR, herkenbaar aan de gele vlaggen!

Over het Museum voor KOR
Het Museum voor KOR brengt Kunst in de Openbare Ruimte op ludieke wijze onder de aandacht. Apeldoorn is even rijk aan groen als aan kunst. Ruim 130 kunstwerken liggen, hangen en staan verspreid over heel Apeldoorn, waarvan de meeste onopgemerkt worden voorbijgelopen, -gefietst of -gereden. Omdat kunst alleen lijkt te worden gewaardeerd als deze wordt geëxposeerd in een museum, besloot een groep creatieve jonge ondernemers een museum te bouwen van Apeldoorn. Zoals het een echt museum betaamt, heeft het Museum voor KOR huisregels, een museumshop, restaurants, honderden zalen en uiteraard: tentoonstellingen.

Rappende Rondleiders
Street Art Apeldoorn zoekt elk jaar naar bijzondere vormen van performance en zet daar het liefst jongeren in de spotlight. Ook in de samenwerking met het Museum voor KOR is de verbinding gezocht met jongeren.
Zo wordt een ééndaags tentoonstelling ontwikkeld die je kunt bezoeken tijdens het Street Art Festival. Helemaal in de stijl van het festival worden deze dag bezoekers rondgeleid door rappende rondleiders. Dit keer sfeervol en poëtisch meedeinend op vioolmuziek, nemen ze je mee van straatkunst naar straatkunst en vertellen al rappend alles over de street art en de kunstenaar. Beleef het mee, want dit wil je niet missen!

Meer informatie: www.museumvoorkor.nl