Ieder jaar vindt het Theater Jongerenfestival (TJOF) plaats in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn. TJOF is een festival welke Apeldoornse talenten tussen de 12 en 25 jaar de kans biedt hun talenten te laten zien op het gebied van zang, dans of theater. Ook in 2015 zal TJOF worden georganiseerd, namelijk op woensdag 15 april 2015. De organisatie bestaat uit Schouwburg Orpheus, New Arts Apeldoorn en Tim Koldenhof Producties.

TJOF is dus voor jongeren uit Apeldoorn die talent hebben op het gebied van zang, dans of theater. Middelbare scholen, theaterscholen, dansscholen, zangscholen, solisten, duo’s et cetera mogen zich allemaal opgeven. Van iedere categorie zang, dans of theater zullen er drie acts optreden. In totaal zijn er deze avond dus negen acts te zien. De professionele jury zal voor iedere categorie een winnaar kiezen. Maar ook wordt er een publieksprijs uitgereikt, de act met de meeste stemmen wint deze publieksprijs. Dus zorg als act zijnde voor voldoende publiek, hoe meer kans je maakt op de publieksprijs.

Alle aanmeldingen (die niet vanuit een organisatie getraind of gecoacht worden) worden uitgenodigd voor een Bootcamp. Tijdens deze Bootcamp word je getraind en gecoacht door iemand uit het vakgebied. Dit is het moment om te laten zien dat jij/jullie met de act door moeten naar de finale op woensdag 15 april. De trainers uit het vakgebied en de organisatie zal uiteindelijk bepalen welke acts door mogen naar de finale.

Aanmelden is mogelijk via onderstaand formulier. Het is van belang duidelijk aan te geven in welke categorie jouw/jullie act plaatsvindt, dus zang, dans of theater. De duur van de act mag voor zang en dans niet langer duren dan 5 minuten, de theateracts mogen niet langer dan 10-15 minuten zijn. Vragen/opmerkingen kunnen worden ingevuld op het formulier, maar uiteraard zijn wij ook per e-mail (newartsapeldoorn@gmail.com) of telefonisch te bereiken via 055-7518701.